07.01.2020

Marko Uusitalo vald till deltidsanställd regiontränare och akademitränare

Marko Uusitalo3

Marko Uusitalo har valts till deltidsanställd regiontränare för Bollförbundets västra område med ansvar för Österbotten. Till uppdraget hör också Vasaregionens idrottsakademis morgonträning. Anställningen möjliggörs med Olympiska Kommitténs stöd.

Marko Uusitalo (Uefa A-licens) fungrar i dagsläget som Finlands Bollförbunds tränare vid sidan om sitt jobb och genom den här finansieringen från Olympiska Kommittén har han möljlighet att använda mer tid för regiontränarskapet och akademiträningen. Han kommer att ha ansvar Vasaregionens idrottsakademis morgonträningar tre gånger i veckan för en av landslagtränarna vald specialgrupp. Morgonträningen förverkligas i samarbete med idrottsakademins samarbetsskolor, föreningar och Bollförbundets landslagstränare.

I uppgiften som regiontränare kommer Uusitalo att stöda och utveckla föreningarna och jobba med de mest talangfulla spelarna i Österbotten. Han har också ansvar för spelaruppföljning till landslagsverksamheten för 14-18 åringar på bl.a. regionläger, Helmariverksamhet och under föreningsbesök och matcher.

För mer info:

- Bollförbundet, huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen tel. 044 783 1361
- Vasaregionens Idrottsakademi, verksamhetsledare Mikaela Ingberg tel. 050 535 5494

Gå till "Uutiset"