HAKU URHEILUYLÄKOULUUN 7-9LK

HAKU URHEILUYLÄKOULUUN 7-9LK

OK urheiluoppilaitos RGB onkilahdenyhtenaiskoulu NETTI

!! Hae urheiluluokalle täyttämällä tämä hakulomake 10.1-13.2.2022 välisenä aikana. Pääset hakulomakkeeseen 10.1 alkaen TÄSTÄ !!

Ensi syksy ja yläkouluvaihe lähestyy. Nyt 6 -luokkalaiset voivat hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa, jonka tavoitteena on mahdollistaa nuoren urheilijan hyvä päivä. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille oppilaille. Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta.

Urheilijaksi kasvamisen sisältösuositukset yläkoulutoiminnassa

Akatemiaohjelman yläkoulutoiminnan sisältösuositukset pohjautuvat Urheilijan polun valintavaiheen asiantuntijatyön linjauksiin ja monitieteiseen tietoperustaan. Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti. Kasva urheilijaksi -kokonaisuus toteutetaan liikunnanopettajien johdolla liikuntatunneilla, seuravalmentajan vetämänä koulupäivän yhteydessä ja terveystiedon ja kotitalouden opettajien opetuksen avulla. Toimintaa toteutetaan kolmen kokonaisuuden kautta: monipuoliset motoriset taidot ja fyysiset ominaisuudet, psyykkiset taidot ja elämäntaidot sekä lajivalmentautuminen. Lue lisää Urheiluyläkouluista Suomen Olympiakomitean sivuilta

Valmennuksen sisältö ja harjoitusmäärät

Valmennuksen ja liikuntatuntien sisällöstä vastaavat Onkilahden yhtenäiskoulun liikunnanopettajat ja urheiluakatemian valmentajat. Motoristen taitojen ja fyysisen ominaisuuksien harjoittelu on toiminnan ydin. Urheiluyläkoulun liikuntatunnit sekä urheiluakatemian lajivalmennus (8-9 lk)muodostavat kokonaisuuden, jossa harjoituksien kokonaismääräksi tulee 7. luokalla 6 tuntia viikossa (pelkästään liikuntaa), 8. luokalla 8 tuntia viikossa ja 9. luokalla 9 tuntia viikossa koulupäivän yhteydessä. Tämä toteutuu 7. luokalla siten, että kuvataide siirretään 8. luokalle ja kasvatetaan urheiluluokalla opiskelevien liikuntatuntien määrää kahdesta kuuteen viikkotuntiin. Opintoihin kuuluu kasva urheilijaksi oppimissisältöä, joka toteutetaan terveystiedon ja kotitalouden tunneilla. Urheiluluokan viikkotuntimäärät on 32vvk.

Muuta huomioitavaa

Urheiluyläkoulutoimintaan osallistuminen ei rajoita jatko-opiskelumahdollisuuksia. Oppilaan kaikki valinnaisaineet liittyvät urheiluun ja harjoitteluun. Oppilaan pitää sitoutua toimintaan kolmeksi vuodeksi. Kuljetukset ovat opiskelun ohella oppilaan omalla vastuulla. Vaasan seudun ruotsinkielisille on tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.

HAKU

Urheiluyläkouluun hakeudutaan soveltuvuuskokeen kautta, joka mittaa keskeisiä taitoja ja ominaisuuksia. Soveltuvuuskokeeseen kuuluu seitsemän osiota johon voit tutustua tässä: www.soveltuvuuskoe.fi. Hakuvaiheen jälkeen saat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään to 24.2.2022 klo 8.30.

!! Hae urheiluluokalle täyttämällä tämä hakulomake 10.1-13.2.2022 välisenä aikana. Pääset hakulomakkeeseen 10.1 alkaen TÄSTÄ. !!

Lisätietoja:

Elise Hytönen
Onkilahden yhtenäiskoulu / rehtori
Puh. 040-8228803, sposti

Kari Vedenjuoksu
Onkilahden yhtenäiskoulu / koordinaattori
puh. nro: 050 5360158
sposti: kari.vedenjuoksu@edu.vaasa.fi

Jens Wallin
Toiminnanjohtaja, Vaasanseudun Urheiluakatemia
050-5355 499, jens.wallin@vsua.fi