Toinen aste

Urheiluoppilaitoshaku 2022-2023

Urheiluoppilaitoshaku keväällä yhteishaun yhteydessä 22.2- 23.3. Yleistä tietoa hausta löytää opintopolku.fi sivusta tästä.

Vaasanseudun Urheiluakatemialla on yhteistyö useamman toisen asteen oppilaitoksen kanssa.

Vörå Idrottsgymnasium

Urheilulukio, joka sijaitsee Vöyrillä, on yksi suomen viidestätoista urheilulukiosta. Opiskelu lukiossa on ruotsiksi, mutta koululla on myös paljon äidinkieleltään suomea puhuvia urheilijoita. Urheilulukion päälajit ovat hiihto, ampumahiihto, jalkapallo, suunnistus ja yleisurheilu. Tästä löydät lisätietoa urheilulukiosta.

Urheiluakatemia tekee myös yhteistyötä Norrvalla folkhögskola kanssa, jossa voit opiskella liikkunnanohjaajaksi ja hierojaksi. Lisätiedot tästä

Vaasan Urheilupainotus

Urheilupainotukseen kuuluu kolme koulua. Vaasan Lyseon Lukio, Vamia sekä Vasa Gymnasium. Koulun painopistelajeihin kuuluvat: jääkiekko, uinti, jalkapallo, lentopallo, salibandy ja taitoluistelu. Muihin lajeihin kuuluu mm. jousiammunta, paini golf ja yleisurheilu. Tästä löydät lisää tietoa urheilupainotuksesta ja hausta.

Vamia urheiluoppilaitos

Vamialle on vuodesta 2021 alkaen myönnetty virallinen urheilu-oppilaitos status. Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten urheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävä valmentautuminen on mahdollista yhdistää opiskeluun. Urheilupainotus antaa aktiivisesti urheileville, huippu-urheiluun tähtääville opiskelijoille mahdollisuuden ammatillisten opintojen ohella harjoitella mahdollisimman täysipainoisesti.Andra stadiet skolor