Toinen aste

Urheiluoppilaitoshaku 2022-2023

Urheiluoppilaitoshaku keväällä yhteishaun yhteydessä 22.2- 23.3. Yleistä tietoa hausta löytää opintopolku.fi sivusta tästä. Hakumenettely toisen asteen urheiluoppilaitoksiin on uudistettu. Hakiessasi urheilulukioon, ammatilliseen urheiluoppilaitokseen tai urheilupainotteiseen lukioon urheilulinjalle tulee sinun täyttää Opintopolku-palvelussa Urheilijan lisäkysymykset.

Vaasanseudun Urheiluakatemiassa urheiluoppilaitokset Vöyrin Urheilulukion ja VAMIAn lisäksi myös muut Vaasan toisen asteen urheilupainotuksen oppilaitokset Vaasan Lyseon lukio ja Vasa Gymnasium ovat mukana tässä uudistetussa hakumenettelyssä. Jotta voit päästä hakemaasi oppilaitokseen urheilulinjalle, tulee sinun vastata urheilijan lisäkysymyksiin. Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen hakulomake on poistunut käytöstä.

https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/haku-urheiluoppilaitoksiin/

Vörå Idrottsgymnasium

Urheilulukio, joka sijaitsee Vöyrillä, on yksi suomen viidestätoista urheilulukiosta. Opiskelu lukiossa on ruotsiksi, mutta koululla on myös paljon äidinkieleltään suomea puhuvia urheilijoita. Urheilulukion päälajit ovat hiihto, ampumahiihto, jalkapallo, suunnistus ja yleisurheilu. Tästä löydät lisätietoa urheilulukiosta.

Urheiluakatemia tekee myös yhteistyötä Norrvalla folkhögskola kanssa, jossa voit opiskella liikkunnanohjaajaksi ja hierojaksi. Lisätiedot tästä

Vaasan Urheilupainotus

Urheilupainotukseen kuuluu kolme koulua. Vaasan Lyseon Lukio, Vamia sekä Vasa Gymnasium. Koulun painopistelajeihin kuuluvat: jääkiekko, uinti, jalkapallo, lentopallo, salibandy ja taitoluistelu. Muihin lajeihin kuuluu mm. jousiammunta, paini golf ja yleisurheilu. Tästä löydät lisää tietoa urheilupainotuksesta ja hausta.

Vamia urheiluoppilaitos

Vamialle on vuodesta 2021 alkaen myönnetty virallinen urheilu-oppilaitos status. Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten urheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävä valmentautuminen on mahdollista yhdistää opiskeluun. Urheilupainotus antaa aktiivisesti urheileville, huippu-urheiluun tähtääville opiskelijoille mahdollisuuden ammatillisten opintojen ohella harjoitella mahdollisimman täysipainoisesti.Andra stadiet skolor