Urheiluakatemia

Suomessa toimii 19 alueellista tai paikallista urheiluakatemiaa, joiden tehtävänä on auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Akatemiat osallistuvat myös valmennuksen järjestämiseen sekä varmistavat urheilijoille tärkeiden tukipalvelujen saatavuuden. Urheiluakatemiat toimivat perus-, toisella- ja korkea-asteella ja niiden toimintaa koordinoi valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitea. 

Urheiluakatemiat ovat verkostoja, joiden toimijoita ovat muun muassa kunnat, oppilaitokset ja lajiliitot sekä niiden alaiset urheiluseurat.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma vastaa koko urheilijan polun kattavan akatemiaverkoston johtamisesta. Se on huippu-urheilun alueellinen verkosto ja koko urheilijan polun perustukiratkaisu, joka toimii kehittyvänä osaamisen ja olosuhteiden mahdollistajana urheilijan polun kaikissa vaiheissa.

Urheiluakatemiaverkostossa on polun kaikissa vaiheessa olevia urheilijoita, valmentajia ja asiantuntijoita, joiden osaamista kehitetään yhteistyössä huippuvaiheen ja osaamisohjelman asiantuntijoiden kanssa.

Urheiluakatemia- ja valmennuskeskustoiminnan tavoite:

Varmistamme, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa. Kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on enemmän. Toimimme eettisesti kestävästi. Koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.

Lue lisää Akatemiaohjelmasta Olympiakomitean sivuilta

Tästä löydät Olypmiakomitean uusi strategia 2024

 

urheiluakatemiat2