Fair play

Reilu peli on aina paras suoritus

Reilu rakentuu vahvojen myönteisten arvojen varaan. Hyvä urheilija kehittää itseään ja kunnioittaa toisia. Hän pelaa avointa ja reilua peliä, yrittää parhaansa ja tunnistaa työnteon merkityksen. Urheilussa korostuvat myös inhimillinen kasvu ja liikkeen esteettinen kauneus. Urheilu tarjoaa elämänsisältöä ja rajattomasti mahdollisuuksia kehittyä. Näin urheilussa kiteytyy yleisesti hyväksyttyjä yhteiskunnan arvoja.

Kilpa- ja huippu-urheilu tähtäävät huippusuoritukseen. Ne eivät kuitenkaan tähtää siihen kaikin mahdollisin keinoin. Urheilun arvojen toteutuminen ja toteuttaminen ovat aina paras suoritus. Reilu peli on paras suoritus tuloksesta riippumatta.

Kilpailussa epäonnistuminen, huono tulos tai tappio kilpakumppaneille ei merkitse sitä, että suoritus olisi ollut huono. Riittää, että urheilee reilusti ja rehellisesti. Kaikki eivät voi voittaa kilpailua, mutta jokainen voi tehdä parhaan suorituksen – puhtaan suorituksen! Puhtaassa urheilussa kaikki ovat voittajia.

(Teksti. Olympiavoittaja Tapio Korjus)

Tutustu SUEK:n sivuihin, tässä suorat linkit muutamiin aiheisiin:

* KAMU kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa

* Puhtaasti paras verkkokoulutus

* ILMO - ilmoita urheilurikkomuksista

* Et ole yksin - "Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Autamme häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään."

Et ole yksin - verkkkoulutukseen pääset heti TÄSTÄ
"Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. "

Tiedäthän, että KAMU löytyy myös appina puhelimeen, lataa tästä:

   Play Store                     App Store

Google play     App Store