Fair Play

Fair play är alltid den bästa prestationen

Fair play bygger på starka positiva värden. En bra idrottare strävar till att utveckla sig själv och respektera andra. Hen försöker sitt bästa och spelar rent och öppet spel och förstår vilket jobb det kräver. I idrotten betonas också mänsklig utveckling och det estetiskt vackra i rörelserna. Idrotten bidrar till innehåll i livet och obegränsade möjligheter att utvecklas. På det här sättet kan man sammanfatta idrottens och samhällets viktiga värden. 

Toppidrotten siktar på topprestationer, men inte på vilka sätt som helt. Idrottens värden bör alltid vara i grunden för de bästa prestationerna. Fair play är den bästa prestatioen oberoende resultat. 

Att misslyckas i en tävling eller en förlust i en mach betyder inte att prestationen varit dålig. Det räcker att man idrottar med ärligt och rentspel. Alla kan inte vinna en tävling, men alla kan göra sin egen bästa möjliga prestation - med rent spel! Med rent spel och fair play är alla inom idrottren vinnare. 

(Text. OS-guldmedaljör Tapio Korjus)

Bekanta dig med SUEK:s sidor, här är länkar till olika ämnen. 

* KAMU, förbjudna substanser och metoder i idrotten

* Information till idrottaren

* ILMO - anmäl brottsförseelser inom idrotten (sidan finns på finska och engelska)

* Et ole yksin - ”Du är inte sensam”-tjänsten är ett gemensamt projekt mellan Befolkningsförbundet och finska idrottsaktörer. Huvudsyfte med verksamheten är att förebygga och minska på retandet, sexuell trakasseri och all slags våld inom idrotten."

Suek puhtaasti paras